Almousawi Raad

Almousawi Raad este unul dintre tehnicienii noștri la care descrierea activității profesionale și a vieții lui este mai mult decât o poveste.

Almousawi Raad este născut în Bagdad Irak, iar toată perioada copilăriei și adolescentei lui a fost marcată de conflictele armate cunoscute de noi doar din presă. În anul 2010 a început Facultatea de Medicină Veterinară din Babilon, Irak, dar din păcate nu a putut continua din cauza lipsei de siguranță și a conflictelor armate care erau la tot pasul. Astfel, a hotărât, în anul 2012, să vină în România unde a fost admis la Facultatea de Medicina Generală din Constanța. 

În perioada 2012 – 2018 a urmat studiile universitare, iar după terminarea facultății ar fi trebuit să se înscrie pentru examenul de rezidențiat, dar fiind cetățean străin și neavând rezidență sau permis de ședere lung, rezidențiatul, în astfel de situații, pentru cetățenii străini, trebuie plătit, iar taxa anuală este de 7000 de euro. Acest lucru a fost imposibil de realizat fiindcă situația financiară nu i-a permis Singura soluție pentru a continua rezidențiatul, fără să plătească, era obținerea unui permis de ședere lung, în România. 

În primul an, după terminarea facultății, a lucrat în mai multe restaurante cu specific arăbesc pentru că Raad Almousawi este și un excelent bucătar. În schimb, viza lui de studii a expirat în 2019 și mai departe avea nevoie de un motiv bine întemeiat pentru a putea rămâne în țară. 

Astfel, în 2019, drumurile l-au adus la Centru de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară inițial pentru postul de recepție, dar văzându-i dorința de a interacționa cât mai mult cu pacienții pe partea medicală, a primit responsabiltatea de tehnician veterinar, acum urmând și cursurile unei școli de tehnician veterinar. 

Este un membru de bază al echipei, îndrăgit, apreciat și respectat de toată lumea. În momentul de față problemele lui s-au rezolvat, are viza de angajat pe termen nelimitat. 

Raad Almousawi lucrează că și tehnician în ambele locații, București și Timișoara ale Centrului de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară, iar pentru locația din Timișoara are și responsabilități manageriale. A adoptat un superb motan roșcat de pe stradă pe nume Richard care îi este și cel mai bun prieten.