Dr. Andrei Soveja

Unul dintre membrii de bază ai echipei medicale chirurgicale este Dr. Andrei Soveja.
Dr. Andrei Soveja este încă din luna martie 2019 Coordonatorul Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă al Centrului de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinare.

Absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din Iași în anul 2010, Dr. Andrei Soveja se orientează încă de la început pentru un stagiu de pregătire în una dintre cele mai importante clinici veterinare din Italia (Clinica Veterinaria dell Orologio din Bologna) sub îndrumarea a doi medici diplomați ai Colegiului Veterinar European.
Colaborează, în continuare, în Italia timp de 9 ani, cu diverse clinici veterinare.

În anul 2011 devine anestezist al Centrului de Chirurgie Veterinară din Bologna și Centrului de Oncologie din Sasso Marconi Bologna.

Din anul 2013 este responsabilul Serviciului de Anestezie al Clinicii Veterinare Baroni din Rovigo, iar din 2015 al Centrului de Imagistică Veterinară Blucenter din Rovigo. Aici se ocupă și de Departamentul de Imagistică care implică efectuarea examenelor CT și IRM.

Colaborează din 2017 ca anestezist pentru Departamentul de Neurologie al Clinicii Veterinare Arcella din Padova.

Din 2018 se alătură noului spital ”Clinica Veterinară San Marco din Padova” ca parte a echipei de anestezie formată din 8 medici anesteziști specialiști.

Din luna martie 2019 coordonează Departamentul de Anestezie și Terapie Intensivă al Centrul de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă din București. În aceeași perioadă urmează programul de certificare profesională europeană ISVPS în anesteziologie veterinară.

Din anul 2020 se implică ca și trainer în cadrul Vet Endoscopy Training Center în programe de pregătire continuă (externship), pentru medicii veterinari atât din țară cât și din afara tării care doresc să cocheteze cu anestezia veterinară la animalele de companie.