Dr. Mădălina Roșoiu

Dr. Mădălina Roșoiu este coordonator șef a Centrului de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din Timișoara, iar periodic activează și în Centrul din București, mai ales când Dr. Constantin Ifteme este plecat la congrese sau concediu.

Este unul dintre cei mai sufletiști și încrezători oameni, dedicați întru totul profesiei, iubitoare de necuvântătoare, care nu dă niciodată înapoi atunci când e vorba de salvarea unui pacient și își sacrifică timp și spațiu pentru a fi sigură că acestuia i s-au oferit toate șansele. Și nu de puține ori, pacienți care nu puteau fi supravegheați medical pe parcursul nopții, au fost luați acasă de Dr. Mădălina Roșoiu. 

Dr. Mădălina Roșoiu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Timișoara, în anul 2017. Pe toată durata celor 6 ani de facultate a făcut voluntariat, participând la campanii de sterilizare gratuită și lucrând cu diverse ONG-uri în vederea plasării în adopție, în străinătate, a animalelor fără stăpân de pe stradă și din adăposturi. Încă din timpul studiilor universitare a participat anual la congrese, workshop-uri și stagii de practică de vară, în străinătate (Anglia, Germania, Franța), precum și la noi în țară. 

Astfel am avut marea oportunitate de a ajunge la Centru de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din București, unde am participat în cadrul Vet Endoscopy Training Center la foarte multe workshop-uri pe diverse teme, la cei care aveau să-mi devină, ulterior, a doua familie în cadrul profesiei. Workshop-urile de endoscopie mi-au captat, de departe, atenția.“ – Dr. Mădălina Roșoiu. 

După absolvire, a lucrat timp de 3 ani, la Clinica veterinară Duovet din Timișoara. 

Experiența pe care am acumulat-o în această clinică, prima familie, reprezintă piatra de temelie pentru cariera mea profesională deoarece am avut șansa de a accesa toate ariile din cadrul acestei frumoase profesii prin intermediul aparaturii de care dispuneam dar și datorită experienței medicilor. După 2 ani și jumătate de medicină generală, începusem să simt nevoia de o schimbare, îmi doream să mă axez pe o singură ramură, însă în Timișoara nu exista această posibilitate, iar plecarea în străinătate, deși am avut ocazia, nu reprezenta o soluție, fiind o naționalistă și o familistă convinsă. În toamna anului 2020, de nicăieri, a apărut și oportunitatea, deschiderea celui de-al doilea Centru de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară, la Timișoara. În prezent, lucrez că medic veterinar la Centru de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din Timișoara și doresc să-mi îmbunătățesc competențele în cadrul endoscopiei și chirurgiei minim invazive.” – Dr. Mădălina Roșoiu.