Dr. Silvia Preoteasa

Departamentul de Anestezie și Terapie Intensivă al Centrului de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară este completat de Dr. Silvia Preoteasa, un medic veterinar cu o experiență vastă, un colaborator mai vechi al Centrului.

Dr. Silvia Preoteasa este una dintre cele mai empatice și iubitoare persoane de necuvântătoare, un om care gândește întotdeauna pozitiv și niciodată nu-i lipsește zâmbetul de pe buze. Dr Silvia Preoteasa a absolvit Facultatea de Medicina Veterinară Spiru Haret în anul 2004, urmând apoi masterul în Patologia medicală a animalelor de companie, între anii 2006 – 2007. A activat ca voluntar în cabinetul doctorilor Dr. Tudor Laurențiu, Dr. Mihai Burcescu, Dr. Dragoș Vlăduț încă din primul an de facultate, pe toată perioada facultății, aceștia punându-i bazele în medicina veterinară. 

În perioada 2004 – 2008, imediat după terminarea facultății, a lucrat că medic veterinar pe platourile de filmare a Media Pro Studios, interacționând și tratând astfel, animale mai puțin obișnuite că lupi, urși, reni, mistreți și totodată fiind alături de renumiți actori de la Hollywood. În perioada de pauză a filmărilor din acești 4 ani a activat că și voluntar în Clinica de Chirurgie a Facultății de Medicină Veterinară din București , unde l-a descoperit pe dr Horia Elefterescu, pe care, de altfel, îl consideră mentorul ei. 

Între anii 2009 – 2017 a făcut apoi parte din echipa cabinetului Onevet, sub îndrumarea Dr. Dragoș Vlădut și Dr. Adina Vlăduț, aici dezvoltându-se ca medic, profilul cabinetului având o cazuistică extrem de bogată și diferită. Dorind să învețe anestezia, în 2018 a intrat în echipa Centrului de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară, devenind astfel unul dintre anesteziști. 

În perioada 2019 – 2021 a lucrat tot ca anestezist în cadrul Cabinetului Veterinar Tiovet. Dr. Silvia Preoteasa a fost preocupată dintotdeauna de salvarea animalelor și pasionată de etologia canină, psihologia comportamentului canin, body language-ul animalelor, reușind astfel să se înțeleagă cu acei câini mai puțin abordabili sau agresivi, suspicioși, problematici sau rase rare. 

Proprietară, crescătoare și iubitoare de câini, pasionată de chinologie de peste 35 de ani, în anul 1990 a făcut al doilea import la noi din țară de un exemplar de Rottweiller, contribuind apoi, de-a lungul timpului, la creșterea popularității acestei rasei în România. Acum este mama adoptivă a doi superbi caței, a două exemplare din rasa Thai Ridgeback, primii de acest fel din România. Acești caței sunt una dintre cele mai rare, primitive și dificile rase de câini din lume.