Dr. Andrei Blageanu

Am absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Iași în anul 2018. În timpul studenției am făcut voluntariat pe perioade scurte în diferite cabinete din Iași și începând din anul III am făcut voluntariat în cadrul Laboratorului de Radiologie din cadrul FMV Iași, sub îndrumarea Prof.Univ.Dr. Vulpe Vasile și a echipei sale, reprezentând bazele noțiunilor de radiologie. Imediat după terminarea facultății m-am înscris la cursurile de doctorat sub îndrumarea aceluiași profesor, tema fiind: ”Imagistica patologiilor hepato-biliare și pancreatice”.

Am început să studiez ecografia încă din primele luni ale doctoratului sub îndrumarea Sef Lucrări Dr. Baisan Andrei, devenind o pasiune ce am dezvoltat-o în cei 4 ani de doctorat. Pe parcusul doctoratului principala activitate științifică și clinică a fost realizată în cadrul Laboratorului de Radiologie din cadrul FMV Iași, în domeniul ecografiei și radiografiei, alături de o echipă numeroasă și profesionistă, având colaborări zilnice cu Clinica Medicală, în special Departamentul de Neurologie, dar și alte clinici interne sau externe.

Am avut 2 stagii de pregătire prin intermediul programului Erasmus, primul în Napoli, în perioada octombrie – decembrie 2019, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Leonardo Meomartino, cu focus pe ecografie și radiologie, al 2-lea în Cordoba, în perioada ianuarie – aprilie 2022 sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Manuel Novales și Prof. Univ. Dr. Igancio Lopez Villalba, cu focus pe Computer tomografie, ecografie și medicină internă. În România am avut mai multe schimburi de experiență cu Facultatea de Medicină Veterinară Cluj, unde am fost sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Radu Lăcătuș și Conf. Univ. Dr. Purdoiua Robert.

În perioada aprilie 2021-octombrie 2022 am făcut parte din echipa de debut al Serviciului de Urgențe din cadrul FMV Iași, unde am acumulat experiență în mai multe domenii precum: domeniul urgențelor veterinare, medicinei interne și managementul unui pacient internat.

Pe lângă activitatea științifică și clinică, începând cu perioada studenției am fost în echipa de organizare a diferitelor congrese, conferințe, workshopuri ARDIV, ulterior devenind lector în cadrul acestor evenimente.