Dr. Costantin Ifteme

Departamentul de Chirurgie, Radiologie Intervențională și Endoscopie Intervențională este coordonat de Dr. Constantin Vasile Ifteme, el fiind și fondatorul Centrelor de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din București și Timișoara.

Dr. Costantin Ifteme este unul dintre medicii veterinari români care a bifat cele mai multe premiere medicale veterinare în România și medicul care a inițiat și promovează medicina veterinară modernă în Romania. Motto-ul lui este “The Sky Is Not the Limit !“

Dr. Constantin Ifteme și-a descoperit pasiunea pentru medicina veterinară în jurul vârstei de 13 ani, când a decis să urmeze Liceul Agricol din Tulcea, la clasa de tehnicieni veterinari. În toată perioada liceului a efectuat stagii de practică în cabinetele veterinare din Tulcea și Galați sub îndrumarea medicilor veterinari Calenic Doru și Gingărașu Cornel. După terminarea liceului a urmat Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității Spiru Haret din București. În momentul de față este doctorand al Facultății de Medicină Veterinară, Iași.
Primul pas către domeniul endoscopiei a fost făcut în urmă cu 12 ani, sub îndrumarea medicului chirurg uman Dr. Dan Cristian care, de altfel, îi este și mentor.

Dr. Constantin Ifteme este membru activ al multor societăți atât din medicina veterinară cât și din cea umană, este membru al VES (Veterinary Endoscopy Society), VIRIES (Veterinary Interventional Radiology and Interventional Endoscopy Society), SICEV (Societatea Italiană de Chirurgie Endoscopică Veterinară), EVENDOC (European Vet Endo Conference), SLEV (Societatea Latinoamericană de Endoscopie Veterinară), ASAEE (Association for Small Animal Endoscopy and Endosurgery – Serbia și Croația), MINIMAL (Asociacion Iberica de Minima Invasion Veterinaria), ARCE (Asociația Română de Chirurgie Endoscopică – medicina umană).
Este membru fondator și președinte al ARCERIV (Asociația Română de Chirurgie Endoscopică și Radiologie Intervențională Veterinară).
Este fondatorul Vet Endoscopy Training Center, primului centru de training din medicina veterinară din România.

A primit numeroase premii în semn de apreciere și recunoaștere profesională printre care se regăsesc Premiul pentru Inovație în cadrul Galei Innovation in Health, Distincția de Ambasador AMVAC (Asociația Romana a Medicilor Veterinari de Animale de Companie ) și premiul de Excelența în Medicină Veterinară din partea AMVAC, pentru dezvoltarea segmentului de brahicefalici și publicarea ca și coautor într-un manual internațional de endoscopie veterinară.

Dr. Constantin Ifteme a urmat numeroase cursuri avansate de pregătire și perfecționare cu certificare europeană și internațională în domeniul chirurgiei țesuturilor moi, endoscopiei veterinare și umane, radiologiei intervenționale, chirurgiei laparoscopice la animalele de companie și oameni, endoscopiei la mamiferele acvatice (delfini, balene ) și chirurgiei robotice.
A fost și este implicat în programe de voluntariat alaturi de fundațiile “Four Paws“, “Visul Luanei“, parcuri zoologice și Delfinariul din Constanța.

Dr. Constantin Vasile-Ifteme este fondatorul programului de pregătire continuă ”Știință și Socializare”, organizează numeroase workshop-uri și conferințe cu participare națională și internațională și a fost lector și trainer la conferințe și workshop-uri ațât în România cât și în străinătate.
Este autor și coautor în diferite articole de specialitate și manuale de endoscopie veterinară.