Radu Andrei Băisan

Dr. Radu Andrei Băisan a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Iași în anul 2012. Ulterior, a urmat studiile Școlii Doctorale, domeniul Medicină Veterinară, specializarea Semiologie și Patologie Medicală, studiile fiind axate pe patologia cardiacă la câine.

În timpul doctoratului a beneficiat de stagii de specializare în Franța și Italia. Din anul 2017 este încadrat ca Asistent Universitar în cadrul aceleiași facultăți, iar în prezent ocupă poziția de Șef Lucrări Dr.

Dr. Radu Andrei Băisan a beneficiat de multiple stagii de pregătire în cardiologie printre care se numără stagiu la Institutul Veterinar Novara, Italia, Spitalul Clinic Veterinar Koret, Israel sau Facultatea de Medicină Veterinară din Wroclaw, Polonia, sub îndrumarea unor specialiști în domeniu. Activitatea de clinică și cercetare se axează pe domeniile cardiologie și imagistică veterinară.

Activitatea de cercetare este reprezentată de publicarea a peste 50 de lucrări naționale și internaționale, comunicări la Congrese internaționale și publicarea ca prim autor sau co-autor a 6 cărți în domeniu. În prezent colaborează cu specialiști din țară și străinătate pe teme de cercetare legate de cardiologia veterinară.

Dr. Radu Andrei Băisan a participat ca lector la multiple congrese, conferințe și manifestări științifice naționale și internaționale. Este vicepreședinte al Asociației Române de Diagnostic Imagistic Veterinar și Secretar Științific al Asociației Cardiologilor Veterinari din România.