Povestea pisicuței Anabell

Anabell este o pisicuță europeană cu vârstă de 8 ani. Ea s-a prezentat în spitalul nostru împreună cu mămică ei în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, cu diagnosticul de otită medie cronică cu multiple încercări de tratament eșuate.

Otita medie era documentată și cu un examen tomografic și otoscopic unde se suspiciona și prezența unei mase tumorale cu limfadenopatia regională. Inițial am efectuat un examen videootoscopic unde s-au evidențiat multiple formațiuni cu caracter infiltrativ atât la nivelul urechii externe cât și la nivelul urechii medii cu perforarea membranei timpanice. În timpul examenului videootoscopic am efectuat flushingul, am prelevat probe biopsice în vederea examenului histopatologic și examenului bacteriologic.

Din păcate, în urma examenului histopatologic a reieșit că formațiunile tumorale au caracter malign de tip carcinom, iar indicația în cazul de față era excizia totală a conductului auditiv cu osteotomia și chiuretajul bulei timpanice ( TECĂ-LBO ) și excizia limfonodurilor santinelă.

Intervenția a avut loc ieri de dimineață și am reușit să efectuăm tot ce ne-am propus: videootoscopia cu flushingul canalului auricular, TECA-LBO asistat endoscopic și limfadenectomia santinelă ghidată NIR-ICG, iar Anabell a fost externată la 7-8 ore de la intervenția chirurgicală. În urma intervenției a rămas cu deficit neurologic la nivelul pleoapei a 3-a, sindrom Horner care probabil se va remite în decurs de 1 lună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *